Bokmerke – bookmark – pattern

Bokmerke – Bookmark

img_20170222_092935

Hei alle sammen! Jeg har laget noen raske design som kan brukes som bokmerke 🙂 Jeg mener jeg har funnet en måte som er veldig grei å lage bokmerke på, hvor jeg bare lager en eller annen figur, og fester en tvinnet tråd på. Det som jeg mener er det greie, er at du trer den tvinna tråden i selve merket, altså at du ikke syr den fast etterpå eller noe. Så hvordan du gjør det kan du lese i slutten av innlegget. 🙂

Hello! Ive made some fast designs for some bookmarks! The text in italic style is in english. In the bottom I explain how to mount the thread to the applique. I hope you like it! 

img_20170222_093333

 

Garn: Trysil Thea Garn fra Europris
Nål: 3,5 mm
Yarn: Trysil Thea Garn from Europris
Hook: 3,5 mm/E/4

Sol/blomst – Sun/Flower

1: Magisk ring med 6 fm i – magic circle with 6 sc in it. = 6
2: 2 fm i hver maske x 6 – 2 sc in every stitch x 6 = 12
3: 1 fm i første, 2 fm i neste x 6 – 1 sc in the first st, 2 sc in the next x 6 = 18
4: 1 fm, 1 st, 2 lm, 1 fm i samme maske, 1 kjm i neste maske x 9 – 1 sc, 1 dc, 2 ch, 1 sc in the same st, 1 sl in the next st x 9 = 9 points

Klipp og fest tråden – cut and fasten the thread.

 

Blomst – Flower

img_20170222_093051

1: Magisk ring med 6 fm i – magic circle with 6 sc in it = 6
2: 2 fm i  hver maske x 6 – 2 sc in every stitch x 6 = 12
3: 1 fm i første, 2 fm i neste m x 6 – 1 sc in the first st, 2 sc in the next x 6
4: 1 fm i første, 2 lm, hopp over 1 m og 1 fm i neste x 6, kjm sammen med den første fm – 1 sc in the first st, chain 2, skip one st, 1 sc in the next st x 6, sl with the first sc
5: I luftmaskebuen hekler du 1 fm, 1halvst, 1 stav, 1 halvstav, 1 fm og tar 1 kjm i fm fra forrige runde. Repeter dette i de neste 5 buene og kjm inn i første maske for å binde av – in the chain 2 space you make 1 sc, 1hdc, 1dc, 1hdc, 1sc and make make a sl in the sc from last round between the chain spaces. Then you repeat this for the next 5 spaces, and sl into the beginning.

Klipp og fest tråden – cut and fasten the thread.

 

Sløyfe – Bow

img_20170222_093105

1: Lag 11 luftmasker – chain 11
2: Hekle 1 halvstav i 2. maske fra nåla, så 1 halvstav i de neste 2 masker. 1 fm i neste, 1 kjm i neste 2 masker. 1 fm i neste. 1 halvstav i hver av de neste 3 masker – make 1 hdc in the 2. chain from the hook, then 1 hdc each in the next 2 st. 1 sc in the next st, 1 sl in the next 2 st. 1 sc in the next st. 1 hdc in each of the next 3 st.
3: 1 lm og snu, og repeter forrige runde, med 3 halvstaver, 1 fm, 2 kjm, 1 fm, 3 halvstaver– chain 1 and turn, and repeat the last round, with 3 hdc, 1 sc, 2 sl, 1sc, 3 hdc.
4: 1 lm og snu, og repeter igjen frem til du kommer til den første kjm. Nå skal du rekke ned til samme maske i første runde (på baksiden) og lage kjm i denne. Så fortsetter du runden som før med 1 kjm, 1fm, 3 halvstaver – chain 1 and turn, and repeat again until the first sl. This time you reach down to the first row(on the back side), and make a sl in the same st as this one in this row. Now you can continue as before, with 1 sl, 1 sc and 3 hdc next.

img_20170221_214920
Her skal du gå ned og trekke tråden igjennom – here is where you will make the sl st.


Klipp og fest tråden – cut and fasten the thread.

 

Kanin – Bunny

img_20170222_093038

1: Magisk ring med 6 fm i – magic circle with 6 sc in it. = 6
2: 2 fm i hver maske x 6 – 2 sc in every stitch x 6 = 12
3: 1 fm i første, 2 fm i neste x 6 – 1 sc in the first st, 2 sc in the next x 6 = 18
4: 1 fm, 6 lm. Lag så en halvstav I 2. Maske fra nåla, og fortsett med 1 halvstav i de neste 4 masker. 1 kjm i de neste 2 m. 1 fm, 6 lm, 1 halvstav i 2. maske fra nåla, og 1 halvstav i de neste 4 m, 1 kjm i neste 2 m – 1 sc, chain 6. Now make a hdc in the 2. chain from the hook, and continue with 1 hdc in the next 4 st. 1 sl in the next 2 st. 1 sc in the next, chain 6, 1 hdc in the 2. Chain from the hook, and continue with 1 hdc in the next 4 st. 1 sl in the next 2 st.

Klipp og fest tråden – cut and fasten the thread.

Idè: Du kan også lage ansikt på kanin, ved å sy noen øyne/munn på, eller du kan feste en liten pompom til hale. 🙂
Idea: you can also make a little face on the bunny, by sowing on some eyes/mouth, or fasten a tiny pompom to make a tail. 🙂

Tvinn en tråd – spin a thread

Mål opp en tråd som er mellom 60 og 90 cm lang, og legg den dobbelt. Tråden blir halvparten så lang etter den er tvunnet. Fest tråden under noe tungt, og tvinn tråden. Når du føler tråden er «stram nok» trer du den i en stor nål. Jeg bruker en typisk «garn-nål» som har stort øye. Pass på at tråden fortsatt er festet under noe tungt, og at den ikke slipper taket enda. Nå skal du tre tråden igjennom et av merkene du har laget. I sola, blomsten og kaninen kan du tre den igjennom midten av rundingen, og i sløyfa kan du tre den gjennom maska på baksida som du lagde i siste runden på midten. Når du har fått tredd tråden igjennom kan du legge sammen de to endene, den som er i nåla og den som er festet under noe, slik at de tvinner seg sammen. Knytt en knute på enden, og vips, du har et bokmerke! Jeg synes dette er en veldig grei måte å lage bokmerke på, og som du ser kan du lage mange forskjellige figurer som du kan feste en slik tvinna tråd til. Du kan også lage med en «tassle» hvor du ville hatt figuren.

img_20170222_093010

Measure up a thread that is about 60 to 90 cm long, and make it double. The thread will be about half the length when you’ve spun it. Fasten one end of the thread to something heavy, like a cup, and start spinning the thread in one direction. When the thread seems like it is tight enough, like when it starts curling up by itself, thread the one end, all while the other end is still fastened under the cup, into a needle. I use a yarn needle that has a big eye. Then you thread the spun thread into the shape you’ve made, in the sun, flower and bunny in the middle, and in the bow in the back st you made in the last round in the middle. Make sure the other end is still secure while you thread, which is a bit tricky. Then you match up the two ends, so that the thread start spinning together. Make a knot in the end, and cut the excess thread. I think this is a very nice way to make bookmarks, and as you see, you can do this to many shapes, so get creative!

Hvis du lager noe etter mine mønstre vil jeg gjerne høre din mening! Jeg vil gjerne også se bilde, og om du deler på instagram kan du tagge med #katrineklarer eller tagge meg @katrineklarer i bildet! 😀

If you make anything with my pattern, I would love your feedback! And if you want to share your creations on instagram, you can tag it #katrineklarer or tag me @katrineklarer! 😀

katrineklarer

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s