Ellie & Noah accessories (gratis oppskrifter/free patterns)

Norsk/english

Dette er kun tilbehør, ikke kaninene – This is only the accessories, not the bunnies

Hurra! Jeg har lansert oppskriften på Ellie og Noah kaninene i min Etsy-butikk! I selve oppskriften får du oppskrift på kaninen selv, samt valget om å lage skjørt eller shorts til kaninen. Det følger også med 3 tilbehør som du kan lage. Her kommer noen tilbehør til, gratis på bloggen min. Det kan også være at jeg poster noen senere også, om jeg skulle få fantasien til det.

Hooray! I have released the pattern for the Ellie and Noah bunnies at my Etsy-shop! In the pattern you’ll get the base pattern for the bunny, and the options to make either a skirt og shorts. You also get patterns for 3 accessories. In this blog post there are some more, and I might post even more later on, if I can make up some more. 

Tusen, tusen takk for at du har kjøpt oppskriften! Jeg håper tilbehøret faller i smak – Thank you so, so much for buying my pattern! I hope these accessories will be to your liking.

Bruk samme garn som på kaninen, eller tilsvarende, og nål 3,5 mm – Use the same yarn as for the bunny, or something like it, and needle 3.5 mm/E.

IMG_20170605_193343ll

 

Pannebånd med ører – Headband with ears:

1: 40 lm, bind sammen med kjm i første m – chain 40, tie together with a sl st

2-4: 1 halvstav i hver m – 1 hdc in every st

Avslutt og fest trådene – finish off and fasten the threads

 

Runde ører – lag 2 –  round ears – make 2:

1: 7 fm i magisk ring – 7 sc in a magic ring

2: øk x 6 = 12, ikke hekle i den siste m – inc x 6 = 12, but do not crochet in the st thats left

3: 1 lm, snu, 1 fm i hver m(ikke den du ikke heklet fra forrige runde) – chain 1, turn, 1 sc in every st (not the one you skipped last round) = 12

Avslutt og pass på å ha en lang nok tråd til å sy på øret med. Lag ett til. – Finish off and make sure to have a long enough tail to sew on the ear with. Make another one.

IMG_20170525_115644kk

Sy ørene fast på pannebåndet på en slik måte at det skrår tvers over båndet. Se bildet. Prøv deg fram med hvilken plassering av ørene du vil ha, jeg har mine litt lengre opp enn midt på. – Sew the ears on to the headband in a way so that the ears are sew in a slanted way across the band. See picture. Try out where you want the ears before you sew them one, mine a little further up than the middle.

Spisse ører – lag 2 – pointy ears – make 2:

1: lag 2 lm, 2 fm i 2. m fra nåla – chain 2, 2 sc in the 2nd chain from the hook = 2
2: 1 lm, snu. 2 fm i hver m – chain 1, turn. 2 sc in every st = 4
3: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i neste 2 m, 2 fm i siste – chain 1, turn. 2 sc in the first st, 1 sc in the next 2, 2 sc in the last st = 6
4: 1 lm, snu. 2 fm i første m, 1 fm i neste 4 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn. 2 sc in the first st, 1 sc in the next 4 sts, 2 sc in the last st = 8
5: 1 lm, snu. 1 fm i alle m – chain 1, turn. 1 sc in every st= 8

IMG_20170605_190521

Sy ørene på pannetbåndet hvor du føler de passer. Sy de slik at de skrår nedover, men ikke helt til bunnen. Altså fra første runde til neste siste. Se bilde. Sew the ears on the headband where you see fit. Sew them on so that they are slanted across the band, but not all the way down. From 1st to 3rd round. See picture. 

IMG_20170605_191857j

 

IMG_20170529_145955ø

Topp med dusker – tassle top:

1: 7 lm – chain 7

2: 1 fm i 2. m fra nåla, 1 fm i de neste 5 – 1 sc in the 2nd chain from the needle, 1 sc in the next 5

3: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 4, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 4, 2 sc in the last st = 8

4: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 6 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 6, 2 sc in the last st = 10

5: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 8 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 8, 2 sc in the last st = 12

6: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 10, 2 sc in the last st = 14

7: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 12 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 12, 2 sc in the last st = 16

8: 1 lm, snu, 2 fm i føste m, 1 fm i de neste 14 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 14, 2 sc in the last st = 18

9: 1 lm, snu, 2 fm i første m, 1 fm i de neste 16 m, 2 fm i siste m – chain 1, turn, 2 sc in the first st, 1 sc in the next 16, 2 sc in the last st= 20

10: 1 lm, snu, *1 halvstav, 1 lm, hopp over 1 m* gjenta ut omgangen og avslutt med en halvstav i siste m – chain 1, turn *1 hdc, chain 1, skip a st* repeat out the round and finish with a hdc in the last st

IMG_20170529_115815ø

11: fortsett med å lage 31 lm, og så lager du 1 kjm i 2. m fra nåla, og i alle maskene helt tilbake til toppen og fester med 1 kjm. Avslutt og fest tråden – continue by chaining 31, and make 1 sl in the 2nd chain from the hook and in every st all the way back to the top and make a sl st to the top. Finish off and fasten the thread. 

Gå så over til andre siden av toppen, fest ny tråd i bunnen og lag 31 lm. 1 kjm i 2. m fra nåla, og hele veien tilbake. Fest i toppen med 1 kjm og avslutt og fest trådene – go over to the other side of the top, fasten a new thread in the bottom and chain 31. Make a sl st in the 2nd chain from the hook and all the way back to the top. Sl st to the top and finish off and fasten the threads.

Så fester du ny tråd oppe i det ene hjørnet i toppen, lager 26 lm, og 1 kjm i 2. m fra nåla og hele veien tilbake. Fest i toppen med kjm. Gjenta på andre hjørnet i toppen. Avslutt og fest tråder – Fasten a new thread at the top of the top in one corner, chain 26. Make a sl st in the 2nd chain from the hook and all the way back to the top. Fasten to the top with a sl st. Finish off and fasten the thread. Repeat the on the other side. 

Nå kan du beholde toppen slik den er, eller du kan lage noen tassles til den slik jeg gjorde. Det gjør du ved å klippe opp 3-4 tråder i ønsket lengde (jeg klippet de slik at de var like lange som toppen på langs, og så trimmet jeg de ned etterpå til slik jeg ville ha de. Det er bedre å ha de for lange først, og så trimme de etterpå). Så legger du trådene i to, og trer løkken inn i ett av hullene nede på toppen og trer resten av trådene igjennom. Det kan hjelpe å bruke heklenåla for å få løkka inn i hullet. Pass også på å gjøre det på baksiden av toppen, slik at knutene kommer på framsida. Pass på å stramme de godt – If you want to add some tassles to the top, you can do this now. Cut up 3-4 threads in a desired length ( I cut them in a length of the top width. Its easier to have them too long now, and cut them shorter later). Fold the threads in to, and thread the loop part in to one of the holes at the bottom. Thread the other end of the thread into that loop and tighten. Make sure to do this at the back of the top, so that the knot is on the right side. 

IMG_20170531_200202l

Scrunchie – scrunchie:

Det er mange måter å lage scrunchie på. Hvis du søker opp crochet scrunchie på Pinterest vil du se mange andre måter, men dette er hvordan jeg endte opp med å lagde den – There are a lot of ways to make a scrunchie, just search for crochet scrunchie at Pinterest and you’ll see. But this is how I made mine:

Finn et hårstrikk og hekle fastmasker hele veien rundt det. På mitt strikk ble det 32, men det kommer an på strikket. På mitt var den en sånn metallbit, men hvis du finner et uten det, er nok det bedre. Men det gikk fint med dette også – Find a hairtie and make sc all around it. On mine it came to 32, but that depends on the hairtie. On mine it was also this metalthing, but I think it’s better with one without. But it still worked. 

Når du har kommet helt rundt lager du 1 kjm i første m – after you’ve made sc all around, tie it togeteher with a sl st in the first st.
Så lager du 3 halvstaver i hver maske rundt. Dette gjør at det bølger seg. Om du vil eksperimentere kan du også feks lage staver isteden for halvstaver, eller fastmasker også, og også variere mengden med m i hver m. Dette vil justere hvor bølgete det blir – Then you make 3 hdc in every st. This will make it all wavy. If you want to experiment you can also make dc’s or even sc’s, and also vary the amount in each st. This will make the waves different. 
Bind så sammen med begynnelsen med kjm, fest trådene, og voila du er ferdig – when you come all the way around just tie it together with a sl st in the first st, finish of and fasten the thread, and voila.

IMG_20170529_141732k

Hårbånd med blomst – hairband with a flower:

1: 45 lm – chain 45 

2: begynn i 2 m. fra nåla med 3 st, kjm i neste, *hopp over 1 m, 3 st i neste m, kjm i neste m* gjenta fra *-* over alle maskene – start in the 2nd st from the hook, with 3 dc, sl st in the next st. *skip 1 st, 3 dc in the next, sl st in the next* repeat until the end

IMG_20170529_133122k

3: snu rundt til undersiden, og lag 3 st i den samme maska som fra forrige runde, bare på denne siden. Det vil si i midten av de 3 stavene fra sist, på en måte. Så lager du en kjm mellom denne og neste gruppe. Fortsett sånn til slutten – turn over to the other side, and make 3 dc in the same st as from last round, just on this side. This means in the middle of the 3 dcs from last round. Then you make a sl st in between this and the next group of 3 dc. Repeat this all the way until the end.

Fest endene sammen med en kjm, avslutt og fest trådene – tie the ends togethter with a sl st, finish off and fasten the threads.

Så kan du enten bare la det være som det er nå, eller feste èn eller flere blomster til det. Jeg brukte denne oppskriften for min blomst, og laget den med pinne 3 mm. Oppskriften er veldig grei å følge, siden den har mange bilder. 🙂
Then you can either just leave it like this, or put on a flower or two. Maybe a bow? Whatever you want. I used this pattern for my flower, with needle 3 mm. The pattern is very easy to follow. 🙂

Hvis du lager noen av disse tilbehørene til kaninen din, vil jeg gjerne se! Tag meg med #katrineklarer på IG 🙂

If you make any of these accessories for you bunny I would love to see! Tag me with #katrineklarer on IG 🙂

 

Reklame

En kommentar om “Ellie & Noah accessories (gratis oppskrifter/free patterns)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s