C2C crochet – C2C hekling – tutorial

C2C crochet – C2C hekling – tutorial
English directions on the pictures. 

Hei alle sammen!
Jeg tenkte jeg skulle legge ut en liten tutorial, opplæring på hvordan du heklet C2C teknikken. C2C står for corner to corner, som betyr hjørne til hjørne. Teknikken går ut på at du rett og slett starter i ett hjørne og hekler deg utover til når du en midt, og da begynner du å redusere slik at du kommer ut i et hjørne igjen. Det er en veldig enkel og grei måte å lage firkanter på 🙂 Teknikken er veldig mye brukt i tepper. Du bestemmer selv hvor midten er, alt ettersom hvor stor du vil at firkanten skal være. Det er bare å fortsette å øke for hver omgang.

Se bildet under for å lære hvordan du hekler C2C:
How to crochet C2C – Increasing:

c2cmedskrift

Noen forklaringer:
lm – luftmaske
st – stav
kjm – kjedemaske 
Jeg begynner bildet med å forklare veldig detaljert hva du skal gjøre, for så å forkorte og forenkle etter hvert.
Så først skriver jeg at du skal lage kjm i mellom de 4 lm og den første staven, mens senere skriver jeg i hullet. Det er samme plass, men det er lette å kalle det hullet. Det vil alltid være den lille plassen mellom den første staven og luftmaskene. (Det er teknisk sett ikke 4 lm der, men 3, men det er fra når du lagde en stav i den 4. luftmaska, så for å gjøre det litt mer forståelig skrev jeg mellom staven og de 4 lm).
Usikker på hva det hullet er? Se bildet under:
Not sure what I mean about the hole? Look at these pictures:

 

Du fortsetter altså bare slik til du når den størrelsen du vil ha, altså når du kommer til det som er en passelig «midt» på firkanten din. Tenk deg at den trekanten du nå har vil doble seg, og det er den ferdige størrelsen.

Så når du når det som du vil ha som midten skal du begynne å redusere:
How to decrease in C2C:

c2cdec2

Noen forklaringer:
Igjen gjør jeg som før at jeg forklarer først veldig nøye, men forenkler etter hvert. Først skriver jeg at du skal lage kjm i alle masker (3) pluss i hullet (3+1=4). Senere skriver jeg 4 kjm, dette er altså det samme.

Nå vil du ha en firkant! Jeg håper dette var forståelig, og at du lager noe fint med den nye teknikken.

Følg meg gjerne på Instagram: @katrineklarer 

I hope you found this tutorial helpful even though I did not explain too much in english. There are alot of tutorials on C2C in english, so I decided to focus on the norwegian part. 
Follow me on Instagram if you want to: @katrineklarer

C2C hekling er ikke min egen teknikk, men en kjent teknikk. Jeg har kun sammenfattet en liten tutorial av den.

The C2C technique is not invented by me, it’s a very commengly known technique. I have just made my own little tutorial of it. 

6 kommentarer om “C2C crochet – C2C hekling – tutorial

Legg igjen en kommentar